Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

Autor: Čo je nové na sme.sk | 11.7.2018 o 10:29 | (upravené 11.7.2018 o 12:50) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  20355x

V najbližšom čísle prílohy SME o jedle a varení, ktoré vyjde v piatok 13. júla, sa dozviete o pozoruhodných postupoch, ktoré sa používajú pri fotení jedla do kuchárskych kníh a reklám.

V prílohe nájdete sedem receptov na osvedčené šaláty z celého sveta, pravidelnú autorskú dvojstrany obľúbenej Andrey Dúbravčíkovej a tiež receptúry na prípravu rozmanitých šalátových zálievok.

Špičkový food fotograf Dušan Křístek vysvetlí, prečo pečené kura na fotkách v skutočnosti nie je pečené, a poodhalí, ako profesionáli fotografujú jedlo, aby na snímkach vyzeralo príťažlivo: používajú napríklad opaľovaciu pištoľ či naparovačku, ale aj veľa špáradiel či klincov.

A pravidelný dvojstĺpček Jarmily Gajdoschíkovej a Michaela Kasardu bude venovaný téme rýb.

Príloha o jedle a varení

Špeciálna príloha vyjde v piatok 13. júla ako súčasť denníka SME.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

AUTORSKÁ STRANA PETRA SCHUTZA

Konšpiračné teórie doľahli aj na Hlinu (Schutzov týždeň)

Na reguláciu zostáva už len populizmus.

EKONOMIKA

Zavreté účty, odídený premiér. O čom bola Panama Papers

Najvýraznejši zistenie zo Slovenska bolo o akcionárovi poisťovne Dôvera.


Už ste čítali?